Profielwerkstukscheikunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeën, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder één dak.
Profielwerkstuk scheikunde onderwerpen, ideeën en meer!
headerImg2

Terug

PWS Onderwerp: Voeding & Technologie. Bekijk één van de PWS onderwerpen Scheikunde.

Moet je een profielwerkstuk schrijven, maar weet je niet zo goed hoe het beste kan beginnen? Volg je het vak scheikunde en wil je een PWS voor dit vak schrijven? Wij helpen je graag op weg! Hier ontdek je namelijk allerlei scheikunde projecten, onderwerpen en voorbeelden. Een leuk onderwerp is bijvoorbeeld: voeding en technologie, maar ook lucht & water of natuur & milieu zijn leuke PWS onderwerpen.

Onderwerpen

Voeding technologie is een breed vakgebied. Denk aan de productie-processen die te maken hebben met voedsel. Het bevat de toepassing van de voedingswetenschap aan de selectie, het behoud, verwerking, verpakking, distributie en het gebruik van veilig, voedzaam en gezond eten.

Hieronder vind je handige links:

Je kan ook je profielwerkstuk maken met als onderwerp enzym, co-enzym of bacteriën.

Dit zijn dan een paar interessante links:

Ook kun je denken aan hele specifieke onderwerpen zoals biologische voeding, proves bierbrouwen of kaas bereiden.

Bekijk dan deze handige links:

Algemene tips

Een profielwerkstuk, wat is dat? Een profielwerkstuk (PWS) is eigenlijk een praktische opdracht. Iedere havist of vwo'er moet in de laatste klas een praktische opdracht maken. Deze praktische opdracht is onderdeel van je eindexamen, daarbij helpt het je met de overstap naar je vervolgstudie.

Je mag je profielwerkstuk met meerdere personen maken, maar ook alleen. Wanneer je het PWS alleen schrijft kost dit je waarschijnlijk wel wat meer tijd. Het profielwerkstuk moet aansluiten bij je profielkeuze:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Maar hoe kun je nu je PWS het beste schrijven?
We hebben een handig stappenplan voor je gemaakt. Zo weet je precies hoe je het beste kunt beginnen met je PWS scheikunde.


Veel gemaakte fouten
Jaarlijks worden er veel profielwerkstukken geschreven, ook worden er veel fouten gemaakt. Je vind hier een lijstje met de meest voorkomende fouten bij het schrijven van een profielwerkstuk:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.