Profielwerkstukscheikunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeŽn, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder ťťn dak.
Profielwerkstuk scheikunde onderwerpen, ideeŽn en meer!
headerImg2

Terug

PWS onderwerp: Natuur & Milieu. Alles voor je PWS scheikunde.

Het schrijven van een profielwerkstuk is geen gemakkelijke opgave. Leuke onderwerpen, projecten en voorbeelden van zo'n profielwerkstuk kun je hier vinden! Een aantal onderwerpen zijn bijvoorbeeld: natuur & milieu, voeding & technologie en fysiologie. Daarnaast zijn er ook veel links naar interessante sites en voorbeelden van profielwerkstukken van andere Havisten en VWO'ers. Ga snel aan de slag!

Onderwerpen

Natuur en milieu is een breed vakgebied. Milieu is de omgeving waarin we ons begeven en natuur is daar slechts een onderdeel van. Wil jij meer weten over de natuur? Of misschien over wat jij voor het milieu kan doen? Lees dan even verder.

Dit zijn een aantal praktische links:

Algemene tips

Wat is nou precies een profielwerkstuk?
In de laatste klas van het HAVO of VWO moeten scholieren een PWS schrijven. Een profielwerkstuk is een praktische opdracht. Het maakt onderdeel uit van het eindexamen. Ook bereidt het scholieren voor op de vervolgstudie.

Een PWS kan alleen of met meerdere personen geschreven worden. Belangrijk is dat het aansluit bij het gekozen profiel:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Maar hoe schrijf je dan een profielwerkstuk?
We hebben naast alle onderwerpen, tips en links, nog een handig stappenplan voor je gemaakt. Dit helpt je om inzicht te krijgen in het proces voor het schrijven van je profielwerkstuk.

Veel gemaakte fouten
Ieder jaar worden er vele profielwerkstukken geschreven, regelmatig worden er dan ook fouten gemaakt. Hieronder zie je een rijtje met veel gemaakte fouten:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.