Profielwerkstukscheikunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk scheikunde onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

Lucht & Water

Ben jij Havo of VWO scholier en ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van je profielwerkstuk Scheikunde? Een interessant onderwerp voor je PWS is bijvoorbeeld lucht en water. Op deze website vind je allerlei onderwerpen, voorbeelden, links en tips over verschillende scheikunde onderwerpen. Ook algemene tips voor het schrijven van je profielwerkstuk vind je op deze site.

Onderwerpen

Lucht en Water is een thema waar je veel kanten mee op kunt voor je PWS.

Hieronder vind je een paar interessante links:

Wil je een specifiek onderzoek in water? Zoals bijvoorbeeld "hoe voorkomen wij verdroging in landelijke gebieden?" of "bepaal de waterkwaliteit van het water bij jou in de regio". Ga naar ikonderzoekwater.nl.
Via ikonderzoekwater.nl kan je een relevant maatschappelijk probleem in de watersector onderzoeken. Je wordt begeleidt door waterexperts van gemeentes, ingenieursbureaus of waterschappen. Al vele scholieren gingen je hierin voor.

Hieronder vind je handige links:  

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Havisten en VWO'ers moeten in de laatste klas van de bovenbouw een praktische opdracht uitvoeren. De praktische opdracht wordt vaak profielwerkstuk of PWS genoemd. Een profielwerkstuk is een onderdeel van het schoolexamen. Met het schrijven van je profielwerkstuk bereidt je je voor op de overstap naar een vervolgstudie.

Je kunt je profielwerkstuk alleen of met meerdere personen maken. Met het PWS ga je uitgebreid in op een onderwerp die aansluit n van de profielen (NT, NG, CM en/of EM).

Wil je weten hoe je een profielwerkstuk moet schrijven?

Lees dan het stappenplan.

Veel gemaakte fouten
De meest voorkomende fouten bij het maken van een profielwerkstuk zijn:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.