Profielwerkstukscheikunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeŽn, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder ťťn dak.
Profielwerkstuk scheikunde onderwerpen, ideeŽn en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Gezondheid en Weerstand. Ontdek alle Scheikunde PWS voorbeelden, projecten en tips.

Ben jij Havist of Vwoíer en zoek je hulp bij het maken van je profielwerkstuk (PWS)? Of wil je meer informatie over gezondheid en weerstand? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze website kun je leuke, maar ook uiteenlopende en interessante onderwerpen vinden. Ook geven we je handige links die relevant zijn voor het onderwerp. Bovendien geven we je ook algemene tips voor het schrijven van je PWS scheikunde.

Onderwerpen

We vinden onze gezondheid heel erg belangrijk. Maar wat is gezondheid eigenlijk? Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is gezondheid een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn. Een goede weerstand helpt daarbij. Weerstand biedt je de natuurlijke bescherming van je lichaam tegen virussen en bacteriŽn. Bij een verminderde weerstand heb je meer kans op ziekte. Wil je meer weten? Lees dan even verder.

Dit zijn een paar goede links:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een profielwerkstuk (PWS) is een praktische opdracht. Iedere Havist of VWOíer moet in de laatste klas van de bovenbouw een profielwerkstuk schrijven. De opdracht is een onderdeel van je schoolexamen en het bereidt je voor op de overstap naar een vervolgstudie.

Je mag met meerdere personen een PWS maken. Je maakt samen of alleen een uitgebreid werkstuk over een onderwerp die aansluit bij je gekozen profiel:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Wil je weten wat voor je stappen je moet nemen om je profielwerkstuk te schrijven? Bekijk dan het uitgebreide stappenplan. Dit geeft je vast wat meer houvast. Ook kun je een planning maken, zo weet je precies wanneer en op welke dag je dingen moet doen.  

Veel gemaakte fouten
Er zijn vaak dingen die niet helemaal goed gaat bij het schrijven van profielwerkstukken. We hebben dan ook een aantal valkuilen voor je op een rijtje gezet:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.