Profielwerkstukscheikunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeën, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder één dak.
Profielwerkstuk scheikunde onderwerpen, ideeën en meer!
headerImg2

Terug

PWS Onderwerp: Fysiologie. Ontdek alles over het PWS onderwerp fysiologie.

Ben je op zoek naar meer informatie voor je profielwerkstuk van scheikunde? Of wil je meer weten over Fysiologie? Op deze site kun je het allemaal vinden. Leuke projecten, voorbeelden en onderwerpen. Zoals fysiologie, gezondheid & weerstand of chemie. Ook bieden we algemene tips en een stappenplan voor het schrijven van je profielwerkstuk. 

Onderwerpen

Bij fysiologie draait het om processen. Het gaat vaak op celniveau of zelfs moleculair niveau. Zo zou je onderzoek kunnen doen naar de verslaving van roken, eten, drinken van mensen. Het probleem van een verslaving begint namelijk in de fysiologie van de hersenen. Dus om iets te kunnen begrijpen van verslaving moet je kennis opdoen van fysiologie. We spreken dan van humane fysiologie.

Dit zijn een paar goede links:

Maar je kan ook onderzoek doen naar dierfysiologie of plantenfysiologie. Bij plantenfysiologie kun je denken aan fotosynthese, kieming en de ademhaling van planten. Maar ook het functioneren van plantenhormomen is een passend onderwerp. Wil je meer weten? Bekijk dan één van de onderstaande links:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een PWS is een praktische opdracht. Iedere scholier, moet in het laatste jaar van HAVO of VWO een profielwerkstuk maken. Het PWS moet aansluiten bij je gekozen profiel. Op deze manier kun je jezelf voorbereiden op je schoolexamen en op de overstap naar je vervolgstudie.

Je profielwerkstuk kun je met meerdere personen maken, maar je kan het ook alleen doen. Het onderwerp van je PWS moet aansluiten bij je gekozen profiel (NT, NG, CM of EM).

Hoe schrijf je een profielwerkstuk?
Volg dit het stappenplan voor het schrijven van je scheikunde PWS. Zo heb je houvast en weet je wat je stap voor stap moet doen. Daarbij is het ook goed om een planning te maken voor jezelf.  

Veel gemaakte fouten
Er zijn veel voorkomende fouten bij het maken van het PWS, een aantal voorbeelden zijn:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.