Profielwerkstukscheikunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeŽn, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder ťťn dak.
Profielwerkstuk scheikunde onderwerpen, ideeŽn en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Chemie. Bekijk alle PWS onderwerpen, voorbeelden en projecten.

Ben je op zoek naar scheikunde informatie voor het schrijven van je PWS? Zoek je bijvoorbeeld informatie en tips over chemie, voeding en technologie of fysiologie? Op profielwerkstukscheikunde.nl ontdek je er alles over. We hebben allerlei informatie voor je, van concrete projecten tot leuke onderwerpen. Ook zijn er voorbeelden voor het schrijven van een PWS of kun je gebruik maken van het handige stappenplan.

Onderwerpen

Chemie richt zich op de studie van stoffen. Wil jij weten welke stoffen? En hoe je de eigenschappen van stoffen zoals kleur of smaak kan verklaren? Lees dan even verder.

Hieronder vind je aantal goede links:

Je PWS kan gaan over natuurstoffen, synthetische stoffen of materiaaleigenschappen. 

Onderstaande links zijn interessant: 

Maar denk ook eens aan laboratoriumtechniek, medicijnen en verslaving.

Dit zijn nog een paar goede voorbeelden:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Het is een opdracht in de vorm van een werkstuk. Voor deze opdracht ga je onderzoek doen naar een onderwerp dat past bij het door jou gekozen profiel. Iedere HAVO of VWO scholier moet in het laatste jaar een PWS opdracht uitvoeren.
Het profielwerkstuk is een onderdeel van je examen. Ook bereidt het voor op je vervolgstudie.

Het PWS hoef je niet alleen te maken, het mag natuurlijk wel. Het is belangrijk dat het aansluit bij je gekozen profiel. De bekende profielen zoals Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, Cultuur en Maatschappij of Economie en Maatschappij.

Maar hoe schrijf je dan een profielwerkstuk?

Bekijk het volledige stappenplan, zo weet je precies wat je moet doen voor het schrijven van je scheikunde PWS.

Veel gemaakte fouten

Er worden vaak fouten gemaakt bij het schrijven van profielwerkstukken. We hebben een aantal veel voorkomende fouten voor je op een rijtje gezet:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.